Language: Dutch French  English  

Valmont Zero Emission Pole - ZEP

ZEP - Zero Emission Poles

Conserving Resources. Improving Life.
Klimaatsverandering staat nú meer dan ooit in de publieke en politieke belangstelling. Bij Valmont is de zorg voor het milieu al lang geleden begonnen. Wij zien dan ook een belangrijke rol voor onszelf weggelegd bij het zoeken naar oplossingen voor deze problematiek bij de inrichting van onze buitenruimte.

Als producent van masten in aluminium, hout en staal, die in eigen lichtmast fabrieken worden geproduceerd is deze duurzaamheidsambitie door de wijze waarop wij werken onze “way of life”geworden. Valmont heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar de emissies van haar producten.

Levens Cyclus Analyse (LCA).
In 2008 is het gerenommeerd bureau Reijlers uit Scandinavie samen met de Universiteit van Lappeenranta in Finland begonnen om voor Valmont International een Levens Cyclus Analyse te maken van een vergelijkbare mast in de materialen: aluminium, hout en staal. De uitkomst hiervan is vastgelegd in een Levens Cyclus Analyse van masten in hout, staal en aluminium. De LCA loopt van winning van basismateriaal tot einde van de levensduur van de lichtmast in de openbare ruimte.

De uitkomsten van de LCA worden schematisch weergegeven in onderstaande tabel, waarbij de waarde kilogram CO2 per mast is voor dezelfde masten in hout, staal en aluminium.
Waarom Jatropha? 
  • Deze struiken zijn door de organisatie gekozen vanwege de vele milieuvoordelen die ze bieden:
  • De gewassen hebben weinig zorg en water nodig. (Ze kunnen 3 jaar leven zonder water)
  • De diepe wortels helpen erosie tegen te gaan.
  • Heggen gemaakt van Jatropha beschermen gewassen tegen dieren.
  • Het fruit kan al na 1 jaar worden geoogst.
  • Jatropha olie kan ook gebruikt worden om een biodiesel te produceren dat bekendstaat als ‘groen goud’.
  • Fruit van Jatropha wordt vaak gebruikt in traditionele medicijnen.
Dankzij de recente verbintenis van Valmont zijn er 24.920 struiken ( het equivalent van 1245 ton CO2) geplant en zijn er veel banen gecreëerd. Deze verbintenis is momenteel optioneel bij de verkoop van onze standaard en functionele producten. Neem voor meer informatie alstublieft contact op met een vertegenwoordiger van Valmont bij u in de buurt!

Door dit wetenschappelijk onderzoek is Valmont nu in staat om al haar producten aan te bieden als een ZEP (Zero Emission Pole) product aan haar klanten. Deze CO2 neutrale lichtmasten worden compleet met certificaat geleverd.