Language: Dutch French  English  

Geschiedenis - Valmont België en Valmont Nederland

Geschiedenis

Valmont Structures België maakt deel uit van de Valmont Nederland bv.

Valmont Nederland kent net als ons moederbedrijf in Omaha, in de Verenigde Staten, een lange, succesvolle geschiedenis die teruggaat tot vlak na de tweede wereldoorlog. Tijdens de wederopbouw van Nederland ontstond er een groot tekort aan verlichtingsmasten. Nolte Mastenfabriek vestigde zich in Maarheeze en ontwikkelde en produceerde behalve verlichtingsmasten ook verkeersmasten in eigen beheer.

Na een eerdere overname door Stork, werd de fabriek in 1991 onderdeel van het Amerikaanse Valmont Industries Inc., een internationale producent en leverancier, die de wereld vanuit vijf continenten voorziet van masten, irrigatiesystemen, buizen en producten voor oppervlaktebehandeling. Valmont Industries Inc. Is een beurs genoteerd bedrijf op de NYSE (New York Stock Exchange).

In 1994 werd de volledig nieuwe locatie aan Den Engelsman 3 in gebruik genomen. Sinds 1 januari 2009 is Valmont Nederland B.V. een CO2 neutraal bedrijf. En vanaf medio 2009 zijn tevens alle welke Valmont levert als CO2 neutraal product te leveren. Een ZEP of Zogenaamde Zero Emission Pole.

Vanaf 1994 tot en met vandaag heeft Valmont continue geïnvesteerd in nieuwe machines en processen in Maarheeze. Vandaag de dag staat ons team voor u klaar om uw wensen omtrent masten en constructies, services en installaties van onze constructies waar te maken. Neem u gerust contact met ons op.
about-us-picture