Language: Dutch French  English  

Valmont 100NE3 360 - OMNISAFE POLE

100NE3/360 - OMNISAFE

Sinds vele jaren voert Valmont botsvriendelijke stalen lichtmasten in haar assortiment die voldoen aan de hoogste Europese botsveiligheidseis 100NE3. Het betreft stalen verloop masten of stalen conische lichtmasten.

Met de gepatenteerde afschuifkoppeling OMNISAFE POLE die in eigen beheer is ontwikkeld, heeft Valmont Structures een uniek product. Normaliter wordt in een botsproef uitgegaan van een bepaalde aanrijdhoek. Met de ONMISAFE POLE is de mast getest en vanuit alle kanten aanrijdbaar, waarbij de koppeling op de juiste wijze zal afschuiven. Deze OMNISAFE POLE botsvriendelijke mast is zo geconstrueerd dat deze bij een aanrijding direct van de voet afschuift, onafhankelijk van welke aanrijdhoek.

Uit onderzoek blijkt dat de masten op zowel 35 km/h als op 100 km/h, in de hoogste veiligheidsnorm vallen van 100NE3 en 35NE3. Door middel van het rondom OMNISAFE Pole systeem is de kans op letsel voor inzittenden bij een aanrijding met een lichtmast écht tot het minimum beperkt.

Valmont Structures investeert, ontwikkelt en produceert gecertificeerde botsvriendelijke stalen masten conform NEN-EN 12767.