Language: Dutch French  English  

Valmont Decoratieve Houten Lichtmasten

Houten Lichtmasten

Valmont bezit sinds 2007 een houten lichtmasten fabriek welke gevestigd is in Finland. In deze nieuwe en technologisch hoogstaande fabriek worden lichtmasten geproduceerd van 2 tot 18 meter. Hierbij is het grondstuk tot 1,20 meter boven maaiveld altijd van staal en vervolgens wordt de decoratieve houten lichtmast opgebouwd uit PEFC GL24H Pinus Sylvestris hout.

Valmont gebruikt alleen PEFC-gecertificeerd gelamineerd hout om houten masten te maken. Het PEFC-merk garandeert dat de grondstoffen worden vergaard uit een duurzaam onderhouden bos. Er zijn veel verschillende soorten balken van gelamineerd hout. Wij gebruiken balken van GL28H gelamineerd hout vanwege de constructievoordelen die ze bieden. De planken die worden gebruikt voor GL28H gelamineerd hout worden, in tegenstelling tot massief houten masten, gehomogeniseerd om kracht en duurzaamheid te maximaliseren. Deze verduurzaming maakt het voor Valmont mogelijk om houten masten te maken met een operationele levensduur van minimaal 30 jaar.

Het verduurzamen van de houten lichtmasten gebeurd met een 5 lagen systeem. Het systeem dat Valmont gebruikt is een ietswat elastische laag die mee gaat met het werken van het hout. Hierdoor blijft de mast perfect verduurzaamd, en hoeft het eerste onderhoud pas na 7 jaar plaats te vinden. Voor meer weetjes over de houten masten kunt u klikken op onderstaande link naar de 8 unieke punten houten masten. De masten die Valmont produceert kan bestaan uit de vier basis vormen rond conisch, rond cylindrisch, vierkant conisch en vierkant cylindrisch. Tervens zijn er tal van ander vormen en variaties mogelijk, bekijk daarvoor onze catalogus, of neem contact op met een van onze adviseurs.

Voor meer informatie over onze houten kolommen kunt u contact opnemen met een vertegenwoordiger van Valmont bij u in de buurt
Belgium-Wood-Light-Pole-2-DSC8914a

Belgium-Wood-Light-Pole-IMG-4376